De macht van de ( vroegere ) adelen & de burgelijke “slavenstatus” !

De macht van de ( vroegere ) adelen & de burgelijke “slavenstatus” !

Hier omschrijf ik dat alle burgers , en al hun eigendommen simpelweg eigendom zijn van de  NIET EENS BESTAANDE staat der Nederlanden.
ja inderdaad de staat annex ‘ firma staat der Nederlanden bestaat niet eens ( meer ) , voor meer duidelijkheid hier over zie ;

In een heel nieuw ( groot ) scherm te zien op ; https://www.youtube.com/watch?v=cDOtnGO_Bj8
En dat die zelfde staat der Nederlanden ” handelt in mensen , c.q. eigendomsbewijzen van mensen”

Hoe komt dat etc. , maar eerst moet u eerst even iets meer weten over familienamen , en de registratie daar van .
Over achternaam registratie , en de Napolitaanse tijd .

Hoe kan het nou , dat we zelfs namen van onze voorouders gaan tegenkomen als ; Jan Gijsbertsz , Gerrit Jansz van ‘t Broek , etc.
Als je zelf b.v. Jansma als achternaam / familienaam hebt , en je terug zoekt in je eigen familie stamboom ?
Dit komt om dat er voor de Napolitaanse tijd , die begon in de jaren 1795 tot 1799 er nog geen enkele regeling was voor familie / achternamen .
Behalve adellijke personen die er belang bij hadden , hun afstamming via de achternaam te laten vastleggen had dus niemand een vaste achternaam voor die tijd .
Omdat alleen een voornaam , voor de herkenning van de persoon vaak niet voldoende was, werd daar dan een toevoeging aan gegeven die aangaf welke Jan of Marie dan bedoeld werd .
De aard van deze toevoeging varieerde ook van regio tot regio .
In veel streken werd hier het zogenaamde patroniem toegepast, een aanduiding die op de naam van de vader was gebaseerd .
Jan , de zoon van Willem , werd dan Jan Willems , of Jan, de zoon van Hendrik werd Jan Hendriksz .
De z aan het eind van Jan Hendriks , stond dan voor Jan Hendriks zoon .
In andere streken werd de naam van de boerderij of plaats waar men woonde , of een aanduiding van een eigenaardigheid of het beroep van de persoon in de naam mee genomen .
In Oost-Nederland werden vaak huis en grondstuk namen , als achternaam van de personen gebruikt .
Daar heette men naar de boerderij waar men woonde .
Zolang de boerderij van vader op zoon overgaat , lijkt dat op een erfelijke geslachtsnaam .

Maar de achternaam veranderde dan , als men verhuisde , bijvoorbeeld om in te trouwen op een andere boerderij .
Om eenheid in de systemen te krijgen, werd in de Napolitaanse tijd ( 1799-1815 ) besloten dat iedereen die nog geen achternaam had er één moest kiezen .
En dat voortaan achter / familienamen altijd van vader op kind zouden overgaan .
In grote delen van de Lage Landen waren namen al min of meer gefixeerd in de voorliggende periode .
Zodat voor deze personen alleen de vastliggende schrijfwijze nieuw was .
Want maar al te vaak veranderde de familienaam door spellingen , schrijfwijze en spelfouten van de persoon die de geborene / gedoopte inschreef in archieven .
Met name in het noorden van Nederland werden nog wel nieuwe achternamen gecreëerd .
Uit protest , en omdat men dacht dat het toch maar van tijdelijke aard zou zijn bedachten mensen belachelijke achternamen voor zichzelf en hun familie .
Zo ontstonden er de rare familienamen als ; Naaktgeboren , Nageboorte , Houtworm , van der Billenbloot , en van der Pik etc.
De grapjassen hadden echter flinke pech , want met de invoering van de burgelijke stand op 18 November 1811 ( thans GBA ) werd het dan toch echt menens .
En zaten hun nazaten voor altijd met de rare familienaam opgescheept .
Ook werden gedurende geruime tijd nog ( familie naamlozen ) “vergeten mensen” van een achternaam voorzien .
Vooral bij gehuwde vrouwen kwam het aanvankelijk wel voor dat men niet precies wist welke achternaam in een akte moest worden vermeld , omdat bijvoorbeeld de vader en / of de eventuele broers al voor 1811 waren overleden .
En nog geen familienaam hadden gehad , of omdat ze te ver weg woonden om precies te weten welke achternaam zij hadden aangenomen .
Delen van Limburg en Zeeuws-Vlaanderen die al eerder waren ingelijfd bij Frankrijk , kregen al in 1795 een burgerlijke stand .
Vanaf 1811 ( of waar van toepassing 1795 ) was het zo dat een kind altijd de achternaam van de vader kreeg .
Als er geen vader bekend was , of de vader wenste het kind niet te erkennen .
Of als de moeder wenste de erkenning tegen te houden , kreeg het kind de achternaam van de moeder .
Indien er een “vondeling” werd gevonden , had de burgemeester van de gemeente waarin de vondeling werd gevonden het voorrecht de “vondeling” van een achternaam te voorzien .
Er MOEST toen ook al ( onder dwang van de machthebbers ) altijd een aangifte van geboorte worden gedaan .
Dit was min of meer om de registratie wat bij te houden , er was bij aanvang van de burgelijke standen nog geen “staats eigendomsrecht” / burgelijk persoon ( bp ) aan geboorteaangifte,s , geboorteakte,s gekoppeld .
Er is sedert die tijd weinig tot niets voor de burger zichtbaar verandenderd aan het burgelijke staand ( GBA ) systeem .

Advertisements

About Vrijheids strijder

Dat gaat echt niemand , maar dan ook niemand iets aan . aangezien er door koppeling van computers al veel te veel bekend is over mensen !
This entry was posted in banken, bijgeloof, commercieele maffia, de Bilderbergers / NWO, dieven, EU NAZI's & consorten, kerken, schorum, Valse profeten, Vrije mens, Zichzelf legaliserende STAATSMAFFIA and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.