Dictator EU tikt Nederland op de vingers

Europa tikt Nederland op de vingers

bron ; http://www.telegraaf.nl/binnenland/23309578/NL_moet_illegalen_opvangen.html

anti EU

STRAATSBURG – Nederland moet de opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers verbeteren. Het recht op voedsel, kleding en onderdak voor dergelijke volwassenen zonder papieren wordt onvoldoende gerespecteerd. Ook de opvang van daklozen, al dan niet uit het buitenland, is onder de maat.

Staatssecretaris Fred TeevenStaatssecretaris Fred TeevenFoto: ANP

Dat stelt het Europees Comité voor Sociale Rechten in Straatsburg maandag. Het onafhankelijke comité controleert de naleving van het Europees Sociaal Handvest, een verdrag over mensenrechten. Het comité boog zich over klachten van de Conferentie van Europese Kerken en een Europese federatie van nationale organisaties voor daklozen.

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) wacht af wat het Europese Comité van Ministers vindt van de uitspraak over ‘bed, bad en brood’ voor met name vreemdelingen. Dan is het pas definitief. Ook PvdA en VVD vinden dat beter. De kwestie ligt gevoelig in de coalitie van VVD en PvdA. Teeven (VVD) riep eerder, bij een voorlopige uitspraak over de zaak, dat Nederland niet in de houding zou springen en meteen iedereen zou voeden. Maar de PvdA wil een ruimhartiger beleid. Met het wachten op het comité lijkt er dus nog even ruimte om naar een oplossing te zoeken.

Tweede Kamerlid voor de PvdA Attje Kuiken zei te begrijpen dat de staatssecretaris wacht: „Nederland moet voorkomen dat mensen op straat belanden, en uitgeprocedeerde vreemdelingen moeten uiteindelijk terugkeren naar het land van herkomst. Het Europees Comité voor de Sociale Rechten heeft nu een belangrijke uitspraak gedaan over het recht op onderdak in noodsituaties. Binnen een paar maanden volgt de definitieve aanbeveling die voortvloeit uit deze uitspraak. Ik begrijp dat de staatssecretaris hier niet op vooruit kan lopen.”

Linda Voortman van GroenLinks twitterde echter: „Met winter voor de deur zou het inhumaan zijn als PvdA uitstel van Teeven slikt.”

Malik Azmani van de VVD vindt ook dat moet worden gewacht, maar benadrukte nog wel het VVD-standpunt: „De VVD vindt het een verkeerd signaal om mensen die bewust hun vertrek frustreren, te belonen.”

Het CDA stelde eerder al dat „ als een asielverzoek eenmaal door de overheid en de rechter is afgewezen, dat niet zonder gevolgen kan blijven. Het draagvlak voor ons asielbeleid en het rechtsgevoel worden ondermijnd als vreemdelingen deze oordelen negeren en zelf gaan bepalen of zij blijven of vertrekken”. De partij wil verder niet dat de zaken worden afgewenteld op de gemeenten, zo liet ze zondag al weten.

Geert Wilders van de PVV twitterde maandag : „Europa tikt Nederland op de vingers over asielzoekers, maar bij onze bejaarden loopt de urine over de enkels.”

Reacties

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) noemt de uitspraak ‘ongelooflijk goed nieuws voor al die mensen die nu veroordeeld zijn om op straat te leven en afhankelijk zijn van de liefdadigheid van anderen. Ieder mens heeft recht op bed, bad en brood. De grote vraag is nu wat staatssecretaris Teeven met deze uitspraak gaat doen.’

De Pauluskerk in Rotterdam vindt het een mooie uitspraak, maar is bang dat Teeven namens Nederland zal roepen dat de uitspraak niet bindend is. De Pauluskerk krijgt jaarlijks ongeveer duizend uitgeprocedeerde asielzoekers op het spreekuur en vangt er ieder jaar tussen de 40 en 50 op.

VluchtelingenWerk Nederland noemt de uitspraak terecht. ‘Het is belangrijk dat deze mensen onderdak krijgen. Vanuit een kartonnen doos ben je alleen maar bezig met overleven. Nadenken over je toekomst; of die nu hier is of in het land van herkomst, doe je niet vanaf de straat.” Vluchtelingen Werk vindt dat gemeenten onderdak moeten kunnen bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers die zich om allerlei redenen nog in Nederland bevinden.

Uhhhhhhhhhmmmm is het niet heel hoog tijd om uit dat bemoeizuchtige EU schip te stappen , en de schuldigen aan onze slavernij / landverraad ter verantwoording te roepen ?

markrutte-160x160Ploertenroverheid 1

About Vrijheids strijder

Dat gaat echt niemand , maar dan ook niemand iets aan . aangezien er door koppeling van computers al veel te veel bekend is over mensen !
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s