Westen verdraait interview separatistenleider; Kiev houdt gesprekken met piloten achter

bron ; http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/07/Westen-verdraait-interview-separatistenleider-Kiev-houdt-gesprekken-met-piloten-achter

‘Schandalige behandeling lijken slachtoffers regelrechte leugen’ – Indiase piloten: Maleisische Boeing kreeg kort voor crash opdracht tot koerswijziging

De afgelopen dagen is de anti-Russische hysterie -zeg maar Russofobie- in het Westen verder aangewakkerd. Dat komt niet in het minst door de media, die net als de politiek vastbesloten zijn om hoe dan ook de pro-Russische separatisten en daarmee Rusland de schuld te geven van het neerschieten van de Maleisische Boeing 777. Zo zou separatistenleider Alexander Chodakovski in een interview met het internationale persbureau Reuters hebben toegegeven een BUK-luchtafweersysteem te hebben gehad, en dit snel weer over de grens naar Rusland te hebben gesmokkeld. Chodakovski blijkt dit echter helemaal niet te hebben gezegd – integendeel.

De media berichtten dat Chodakovski zou hebben erkend dat de separatisten in een dorpje op slechts 10 kilometer van de crashsite een BUK-systeem hadden geplaatst.

Separatistenleider: Wij hebben nooit BUKs gehad

De rebellenleider bevestigde weliswaar een interview te hebben gegeven aan Reuters, maar onderstreepte dat zijn uitspraken achteraf zijn verdraaid en uit hun context zijn gerukt. Uit het complete, ononderbroken interview valt namelijk duidelijk op te maken dat Chodakovski juist het tegendeel heeft gezegd van wat het Westen beweert:

‘Ik heb hen heel duidelijk laten weten dat wij, als wij deze apparatuur zouden hebben, deze onder geen beding zouden gebruiken tegen doelen die geen bedreiging voor ons vormen.’ Tevens vroeg hij om bewijzen nadat de verslaggever suggereerde dat de separatisten wel degelijk BUK-raketten zouden hebben gehad. ‘Dit hele gebied wordt met alle mogelijke middelen in de gaten gehouden, inclusief satellieten. Een BUK is een grote eenheid en kan op iedere foto makkelijk herkend worden.’

Op de herhaalde vraag van de verslaggever antwoordde Chodakovski: ‘Ik zeg u absoluut en met volle autoriteit dat, nadat wij de hele situatie hebben geanalyseerd en ons hele arsenaal onderzocht hebben, de milities geen BUKs hebben, maar wel MANPADs… We hebben ze niet nu en hebben er nooit één gehad.’

Waarom vlucht MH-17 naar gesloten luchtruim gestuurd?

Vervolgens stelde de separatistenleider zelf een interessante vraag die men in het Westen liever negeert: als de Oekraïense regering zo stellig zeker wist dat de rebellen daar over BUK-raketten beschikten, waarom stuurden ze de Boeing dan doelbewust over dat gebied heen, in luchtruim dat nota bene reeds gesloten was voor passagiersvliegtuigen, en dat al bij de 10 voorafgaande MH-17 vluchten door Malaysia Airlines werd gemeden?

Indiase piloten: Boeing kreeg opdracht tot koerswijziging

Piloten van een Air India Dreamliner, die op slechts 90 seconden achter het ramptoestel vloog, hebben volgens deTimes of India gehoord hoe de Oekraïense luchtverkeersleiding aan hun collega’s in de Maleisische Boeing de opdracht gaf om de geplande route te wijzigen. Enkele minuten later werd de 777 getroffen door een raket. Overigens ontkenden de Indiase luchtvaartautoriteiten dat de Dreamliner zo dicht in de buurt vloog. (3)

Bijna onmiddellijk na de ramp nam de Oekraïense veiligheidsdienst SBU de gesprekken van de luchtverkeersleiding met de Maleisische Boeing in beslag, zo berichtte ook BBC News. Uit deze gesprekken kan wellicht worden opgemaakt of het vliegtuig vlak voor de crash inderdaad werd gevolgd door een Oekraïense jager, zoals uit Russische radarbeelden zou blijken.

Volgens de Russische luitenant-generaal Maslov houdt het regime in Kiev de gesprekken van de luchtverkeersleiders met de piloten bewust achter, waarmee volgens hem ‘exact hetzelfde scenario als in 2001’ wordt gevolgd. Daarmee doelde hij op het per abuis neerschieten van een Russisch passagiersvliegtuig boven de Zwarte Zee door Oekraïne. ‘Het is onduidelijk waarom niemand anders dan Rusland eist dat deze opnames onverkort worden overhandigd.’ (4)

‘Schandalige behandeling lijken’ is onzin

Ook de ‘schandalige behandeling van de lijken van de slachtoffers’, waar heel Nederland over viel, zou een regelrechte leugen zijn. Alexander Borodai, de premier van de ‘republiek Donetsk’, zei in een interview met de BBC dat de OVSE-waarnemers doelbewust in Kiev –dus door het Westerse marionettenregime- werden opgehouden.

Vervolgens zette de OVSE de separatisten onder grote druk om de lijken niet te verplaatsen. ‘Dus hebben wij gewacht- een dag, twee dagen, drie dagen. Maar er kwam niet één expert. Wij vroegen: waar blijven jullie? Waar is de internationale gemeenschap? Ze blijven in Kiev rondhangen. De lijken liggen hier bij 30 graden hitte. Dat is absurd, gewoonweg onmenselijk. Een scene uit een horrorfilm.’ (1)

Een tweede leugen: de BBC meldde naar aanleiding van het interview dat Borodai had toegegeven ondersteuning te krijgen van de Russische geheime dienst (2). In werkelijkheid had hij precies het tegendeel gezegd.

Anti-Russische propaganda

Opgeteld bij de verhoogde radaractiviteit van de Oekraïense installaties, de stationering van BUK-luchtafweersystemen in de buurt van stellingen van de volksmilities (die echter niet over vliegtuigen beschikken), de één of twee jachtvliegtuigen die bij de Maleisische Boeing hebben gevlogen, en het ontbreken van zelfs maar één oog- of ‘oor’getuige van het lanceren van de fatale afweerraket, laten deze feiten zien dat de werkelijke gang van zaken hoogstwaarschijnlijk totaal anders is dan de anti-Russische propaganda die u in de reguliere media te horen krijgt.

Het staat daarom vrijwel vast dat het Westen de komende dagen en weken met meer gefabriceerd ‘bewijs’ zal komen dat de separatisten en/of Rusland (mede) schuldig zijn aan het neerhalen van het passagierstoestel uit Amsterdam. In eerdere artikelen hebben we reeds uitgelegd dat dit enkel een Amerikaans politiek doel dient, namelijk het voorkomen en verbreken van nog nauwere economische- en energiebanden tussen de Europa en Rusland.

About Vrijheids strijder

Dat gaat echt niemand , maar dan ook niemand iets aan . aangezien er door koppeling van computers al veel te veel bekend is over mensen !
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s